Gisteren werd de tweede ONK enduro verreden in het Belgische plaatsje Saint-Hubert. Hier werd in 2015 de WK enduro gehouden, dus deze plek was niet geheel onbekend voor mij. De voorbereiding voor deze enduro was verre van goed; door een harde val tijdens de uitwisselingsmotorcross in Harfsen, blesseerde ik mijn schouder en kon ik twee weken niet trainen.

Uitdagende proeven

Op zaterdag arriveerde ik in Saint-Hubert om alle proeven te kunnen verkennen. De club had drie uitdagende proeven uitgezet met klimmen, dalen stenen en veel wortels. Ook waren er in de extreme test nog obstakels gemaakt met stenen, rioolbuizen en banden.

Opbouwen

Op zondag ging ik om 9:09 uur van start voor vier ronden van zo’n 65km. Ik begon de dag voorzichtig omdat ik mijn blessure niet wilde forceren. Na de eerste ronde stond ik op P22 scratch (inclusief de Belgische rijders). Echter ging het rijden vanaf de tweede ronde steeds beter. Aan het eind van de dag wist ik mezelf nog terug te vechten naar P16 scratch.

In de eerste ronde heb ik (bleek achteraf) wel te veel tijd laten liggen, maar ik ben blij dat ik het heb kunnen opbouwen en uiteindelijk lekker heb kunnen rijden zonder de pijn. Om 17:09 uur kwam ik over de finish en dat resulteerde in een zesde plek in de E2 categorie. Daarmee ben ik zeker niet ontevreden!