Afgelopen weekend was het weer zover, het jaarlijkse Wehlse Cross Event. In tegenstelling tot andere jaren, dit jaar gelukkig met goed weer. Twee dagen ruim 30 graden!

Zaterdag stonden de tijdtrainingen en kwalificatiemanches op het schema. Wesley reed mee in de kentekenklasse en zette de snelste tijd neer in de tijdtraining. In de kwalificatiewedstrijd pakte hij kopstart en won hij ook deze klasse ook. Max reed in de 125cc klasse en zette een nette 17e tijd neer. In de kwalificatiewedstrijd deed hij het nog wat beter en werd keurig 15e.

Zondag stonden de echte wedstrijden op het schema waarin de punten verdeeld zouden worden. Er werd een A-groep gevormd van de kentekenklasse samen met de 500cc klasse. Wesley had een wat mindere start maar reed een goede eerste manche waarin hij de kentekenklasse won en nog slechts één 500cc rijder voor zich had. De tweede manche verliep bijna gelijk en daarmee was hij de winnaar van de kentekenklasse!

Max ging goed van start in zijn eerste manche en kwam strijdend op een 12e plek over de finish, goed! In de tweede manche had hij het iets moeilijker, maar ook hierin ging het zeker niet slecht en werd hij als 15e afgevlagd. Totaal leverde dit hem een 14e plaats op, een grote verbetering met vorig jaar!

Aan het eind van de middag kwam de superfinale nog. Hierin reden de snelste rijders uit elke klasse tegen elkaar. Omdat Wesley zijn klasse gewonnen had mocht hij hier ook meedoen. Hij deed dit netjes en sloot deze wedstrijd na een klein ‘glijertje’ af op een 10e plaats.