Bas Klein Haneveld in de top vijf in het Belgisch Kampioenschap Enduro in Ouffet

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team is in het Belgisch Kampioenschap Enduro in Ouffet in de top vijf geëindigd. Klein Haneveld had gelijk het juiste ritme in handen en wist zijn proeftijden regelmatig te verbeteren. Ondanks dat hij een dure fout maakte wist hij toch op een vijfde plaats te eindigen in de E2 klasse.

Er moesten zes ronden gereden worden van 42 kilometer met daarin twee proeven per ronde. Enthousiast ging Bas om 09:36 uur van start. ‘’In de eerste proef ging het rijden gelijk best wel lekker en zo kon ik met mooie proeftijden beginnen. In de daaropvolgende ronden kon ik mijn eigen tijden telkens verbeteren waardoor ik steeds beter in mijn ritme kwam. Echter in de vijfde ronde maakte ik een dure fout omdat ik aan het martelen kwam om bovenop een stenenklim te komen. Helaas verloor ik hier zo’n 25 seconden ten opzichte van mijn snelste tijd,’’ vertelt Bas.
Na een dag van 8 uur op de motor leverde Bas zijn Husqvarna weer in en werd vijfde in de E2 klasse en tiende in de scratch. Bas heeft door middel van deze enduro weer lekker wat ritme opgedaan voor de enduro wedstrijden die eraan zitten te komen.

Bron persbericht