Ondertussen in Portugal: Dag 5 & 6 #ISDE2019

Na twee onstuimige dagen verliepen de laatste twee dagen van de ISDE in Portugal rustiger. Gelukkig maar, want de intensieve ritten hadden inmiddels hun sporen nagelaten…

Wesley Aaldering

Nadat het mij de vierde dag erg goed af ging, kon ik op dag 5 mijn polsen toch wel behoorlijk voelen. Ik had ze waarschijnlijk wat overbelast… Een natgeregende route maakte het in de ochtend niet makkelijker, maar ook de vijfde dag heb ik netjes uit kunnen rijden.

Zaterdag, de laatste dag, stond enkel nog de slotcross op het programma. Dit was deels onverhard en deels op de kartbaan die naast het wegracecircuit van Portimão ligt. Hier moest nog een keer gas gegeven worden en dat lukte goed. Ik moest starten vanaf de tweede startrij in een groep van 30 rijders en kwam als vijfde uit de eerste bocht! Het rijden ging goed en ik kwam als zesde over de finish. Een mooie afsluiting van een zeer gave week. Wat een avontuur was dit!

Nu zit het erop. Met een zilveren medaille op zak kan ik tevreden terugkijken op mijn eerste zesdaagse.

Graag wil ik alle helpers van TeamNL bedanken voor de super verzorging tijdens de wedstrijd. Top!

Bas Klein Haneveld

Dag 5 was weer een mooie droge dag met een lekkere temperatuur en zon. Door de goede uitslag van dag 4 mocht ik vroeger starten. Na de start kwamen we gelijk aan bij de eerste proef, waarbij ik duidelijk voelde dat ik op dag vier veel van mijn armen gevraagd had… Ik besloot daarom de eerste proef smooth te rijden en mijn armen dus niet te veel te belasten. Toch merkte ik dat alles sneller verzuurde dan de dagen ervoor, waardoor ik minder intensief reed en dus minder goed reed dan ik had willen laten zien. Wel weer een mooie uitslag met een 18e plaats in de C2 de dag als op één na beste Nederlander afgesloten!

De laatste dag was vergelijkbaar met dag vijf. De baan was op en rond de kartbaan en was voor 85% onverhard. We gingen in groepen van 30 man van start. Ik zat in de snelste groep van de C2 klasse. Doordat ik in de C2 klasse op een 15e plaats stond, mocht ik ook als 15e een plaatsje op het startveld gaan zoeken. Helaas voor mij was er maar voor 13 man plaats op de eerste rij, waardoor ik op de tweede startrij moest starten. Met de start gebeurde er van alles; rijders vielen waardoor ik niet zo’n beste start had. Wel kon ik nog een aantal plaatsen terugpakken, waardoor ik de slotcross als 21e afsloot. In het algemeen klassement over de gehele zesdaagse ben ik 15e in de C2 klasse geworden en 27e scratch van de totaal 312 gefinishte rijders. Dit was goed voor een gouden medaille, ik ben dan ook zeer tevreden!

Graag zou ik al mijn sponsoren die mij het hele jaar gesteund hebben willen bedanken en TeamNL voor de geweldige verzorging bij deze zesdaagse! In het bijzonder Altop Kunststoftechniek en HT Rally Raid voor het beschikbaar stellen van de motoren waar ik dit jaar mee heb mogen rijden!