Ondertussen in Portugal: Dag 3 & 4 #ISDE2019

Als je aan Portugal denkt, denk je vooral aan zon, zee en strand. Niets was echter minder waar tijdens dag 3 en 4 van de zesdaagse enduro. De rijders praten je graag even bij…

Bas Klein Haneveld

Op dag 3 kregen de heren een nieuwe route en drie nieuwe proeven voorgeschoteld. De dag begon met regen. Hierdoor werd de route een stuk moeilijker te berijden. Aan het eind van de eerste ronde maakte ik een foutje. Ik viel daarbij met de achterremklauw op een steen, waardoor ik mijn achterrem niet meer kon gebruiken. Dit kostte mij natuurlijk de nodige secondes bij de derde proef. Op de tijdcontrole start/finish kon ik gelukkig net binnen de tijd mijn remsysteem wisselen waardoor ik geen strafminuten opliep.

Halverwege de tweede ronde werden we ontvangen op de tijdcontrole en hier werd ons verteld dat het einde wedstrijd was voor alle clubrijders. Ik heb mijn uitslag daardoor niet meer kunnen verbeteren.

Dag 4 ging gelukkig een stuk beter. Ik merkte gelijk dat het lekker ging. Er waren geen bijzonderheden die dag en tussen de vele regenbuien door was het een prima dag. De snelheid was goed en ik was zeker tevreden. Ik werd 15e in de C2 klasse en 28e scratch.

Wesley Aaldering

De ochtend was een aardig slagveld en de regen maakte het er niet makkelijker op. Er waren stenen zo groot en hunebedden en serieuze klimmen op de route. Sommige stukken enorm hoog in de bergen met keiharde wind, regen en mist! Dit leidde ertoe dat de wedstijd eerdrer afgebroken moest worden. Bij mij ging het goed vandaag ondanks de extreme omstandigheden!Dag vier reden we nagenoeg dezelfde route, Wederom hadden we zon, regen, hagel, wind en mist. Ondanks dat was het een erg goede dag voor mij.

Ga naar het verslag van dag 5 en 6.