Bas Klein Haneveld maakt positieve start in het ONK Enduro in Holten

Bas Klein Haneveld van het Altop Motorsport team is positief aan het Open Nederlands Kampioenschap Enduro begonnen. In Holten zette Klein Haneveld scherpe tijden neer in de proeven en legde beslag op een zevende plaats.Bas komt dit jaar aan de start op een hagel nieuwe Altop Andre Motors KTM 350 EXC-F en is zeer blij met de samenwerking. Op vrijdag was Bas al in Holten te vinden om de proeven te verkennen. De organisatie had drie mooie proeven uitgezet en Bas was dan ook enthousiast om op zaterdagochtend van start te gaan. Om 08:42 uur ging Bas van start voor een dag van zo’n zeven uur enduro rijden.

Gelijk vanaf de eerste proef ging het rijden lekker en wist hij scherpe tijden op de klok te zetten. Ondanks dat Bas nog te weinig trainingsuren op de motor had, ging het rijden soepel. De gehele dag heeft Bas weinig fouten gemaakt, op een keer dood remmen na. In de sterk bezette E2/3 klasse waarin 35 rijders uitkwamen, mede omdat er ook een ronde van het Belgisch kampioenschap werd verreden in Holten, wist Bas in zijn klasse zevende te worden en eindigde op een tiende plaats in de scratch.
Voor Bas is dit een goede start van het kampioenschap en hij blikt dan ook tevreden terug op de eerste wedstrijd van het seizoen. Op 26 maart zal Bas deelnemen aan een ronde van de Dutch Cross Country Competitie in Havelte.