Altop Motorsports Dakar plan!

Is Altop Motorsport volgend jaar te zien in de woestijn?

Over de Dakar-plannen van Wesley

Onze collega Wesley heeft zichzelf het ambitieuze doel gesteld om de Dakar te gaan rijden.  Het is de zwaarste rally ter wereld, waarbij hij wil deelnemen aan het Malle Moto klassement (kistklassement). In het kistklassement ben je totaal op jezelf aangewezen; hulp van buitenaf is niet toegestaan. Je bent dus je eigen monteur gedurende de 13-daagse wedstrijd en de rustdag zal een werkdag zijn.

Inmiddels is Wesley vijf keer als monteur naar de Dakar geweest, zowel in Zuid-Amerika als Saudi-Arabië bij het officiële Husqvarna Rally Team. In maart 2022 heeft Wesley deelgenomen aan het de FIM World Rally Raid Championship in Abu Dhabi om zich te kwalificeren voor Dakar. Hij heeft die vijfdaagse wedstrijd met succes volbracht en daarmee zijn startbewijs verdiend. Onze Dakar-rookie heeft zijn zinnen gezet op de eerstvolgende editie welke in januari 2023 zal plaatsvinden.

Tot zover dit nieuwtje, we houden jullie op de hoogte!