De laatste voorbereidingen…

De laatste voorbereidingen zitten er bijna op voor onze collega Wesley die op 27 januari naar Saudi-Arabië vertrekt voor de Dakar.

Route
Op 1 december heeft Dakar-organisator A.S.O. de route van de 45e editie van de Dakar rally onthuld. Onder de bezielende leiding van David Castera is er een nieuwe route uitgezet, die moeilijker, zwaarder, langer en meer duinen zal bevatten. Exact zoals de deelnemers het wensten. Het toneel van de laatste dagen van de rally gaat zich afspelen in het gevreesde Empty Quarter.

De route loopt dwars door het land, de rally start op 31 december 2022 in het ‘Sea Camp’ aan de Rode Zee en finisht op 15 januari in Dammam.
In totaal wordt er 8.548 kilometer afgelegd, waarvan 4.706 kilometer special stage.

Pre-keuring
De organisatie gaat in het Sea Camp de hele Dakar-karavaan herbergen tijdens de laatste technische en administratieve controles. De pre-controles hebben eind november al voor een groot gedeelte plaats gevonden bij het inschepen op het circuit van Castellet in het zuiden van Frankrijk. Het HT-Rally Raid Husqvarna Racing team bij de pre-keuring en inscheping in Marseille.