Nieuwe rijder bij team Altop Motorsport: Bas Klein Haneveld

Naast de bekende gezichten zoals Wesley, Remco en Max, is het team van Altop Motorsport sinds dit seizoen uitgebreid met meervoudige kampioen Enduro Bas Klein Haneveld. Hij stelt zich graag aan jullie voor.

Mijn liefde voor de motorsport is begonnen toen ik nog heel jong was. Voor mijn achtste verjaardag kreeg ik van mijn ouders een motortje. Sindsdien was ik er niet meer vanaf te krijgen. Ongeveer een jaar later reed ik mijn eerste wedstrijd en al snel bleek dat ik er talent voor had.

Op 15-jarige leeftijd bood mijn sponsor aan om, onder begeleiding van hem, alle wedstrijden voor het Nederlands kampioenschap jeugd MX2 te gaan rijden. Het eerste jaar was dit nog even wennen, maar in 2009 wist ik al een aantal podiumplaatsen te behalen. Helaas kon ik het seizoen niet afmaken door een blessure.

Op mijn achttiende besloot ik Enduro’s te gaan rijden, dat leek me altijd al geweldig! Ik heb dan ook zo snel mogelijk mijn motorrijbewijs gehaald, zodat ik deel kon nemen aan die races. In 2011 reed ik mijn eerste Endure in Holten. Het was een spannende dag, maar de moeite werd meteen beloond; ik ging met de winst naar huis. Dat smaakte naar meer, dus op uitnodiging van mijn begeleiders deed ik mee aan het Europees Kampioenschap in Polen. Daar eindigde ik als beste Nederlander in de E1 klasse. Later dat jaar werd ik Nederlands Kampioen in de N1 klasse.

Daarna ben ik meer wedstrijden op internationaal niveau gaan rijden. Ik ging ik 2012 van start in Enter in de Inters E1 klasse en wist deze te winnen. Vervolgens werd ik door de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorsport Vereniging) gevraagd om voor het Nederlandse team uit te komen tijdens de Zesdaagse, de ‘Olympische Spelen’ onder de Enduro-races. Daar won ik een zilveren medaille.

In 2013 werd ik Nederlands kampioen in de E1 klasse. Alle Europese kampioenschappen werden verreden: Italië, Frankrijk, Tsjechië en Portugal. Ik sloot de laatste wedstrijd af met een derde plaats en werd vijfde in het totale klassement. Ook de jaren erna waren succesvol; in 2015 werd ik Nederlands Kampioen in de E2 klasse en ook de Zesdaagse werd gewonnen.

Helaas was ik het jaar erna minder actief door een heupblessure, maar in 2017 mocht ik opnieuw uitkomen voor het Nederlandse team tijdens de Zesdaagse in Frankrijk, waar ik een gouden medaille mee naar huis nam.

Later dat jaar werd er plotseling een einde gemaakt aan de samenwerking met mijn toenmalige team, Husqvarna Motorcycles. Dat was een behoorlijke domper! Gelukkig kwam vorig jaar Altop Kunststoftechniek op mijn pad. Zodoende rijd ik nu voor het Altop Motorsport team. Ik ben Altop Kunststoftechniek dan ook erg dankbaar voor de steun die ze mij bieden.

De Enduro-sport vergt veel tijd, energie en geld, naast mijn fulltime job als CNC frezer. Om te kunnen presteren moet je fit zijn, veel kilometers maken op de motor, op tijd naar bed gaan en ook zeker de motor mechanisch op orde hebben. Hierdoor blijft er soms weinig tijd over voor andere leuke dingen, maar dat heb ik er zeker voor over!

In 2019 ga ik alle ONK Enduro’s rijden in de E2 klasse. Ook staan een aantal World Cup Series en de Zesdaagse in Portugal op het programma. Ik ga mijn uiterste best doen om mooie resultaten te boeken onder de vlag van Altop Motorsport. Jullie kunnen mijn verhalen en uitslagen volgen op deze website en op deze site [link].

Nu weten jullie meer over mij en mijn ‘carrière’ in de motorsport. Bij dezen wil ik Altop Kunststoftechniek bedanken voor de kans die ze mij bieden om samen mooie resultaten te behalen!

 

Mijn persoonlijke sponsors