Carrière switch: Wesley gaat voor meer resultaat met minder trainingsuren

Wesley heeft dit jaar de overstap gemaakt van motorcross naar enduro. Het leventje dat hij als student had, paste prima in zijn motorcross-schema. Dat is nu wel anders: “Toen ik bij Altop Groep ging werken, merkte ik dat ik minder vrije tijd had. Motorcross is een sport die veel tijd en energie vergt.”

Het is niet alleen de wedstrijd zelf die de nodige tijd kost, maar ook de voorbereidingen en nazorg die het met zich meebrengt: “Je bent druk met het onderhoud van je materialen, je moet de motor afspuiten en schoonmaken, alle kleding moet gewassen en gepoetst worden… Dat kost de nodige uren. Zeker als je twee a drie keer in de week rijdt, wat wel nodig is om op nationaal niveau mee te kunnen doen met de betere rijders.”

De enduro sport is echter niet nieuw voor Wesley. Hij was naar eigen zeggen ‘al een beetje besmet’ met het enduro-rijden. “Doorslaggevend is dat bij deze sport de verhouding ‘motor-uren’ en de tijd die je aan de sport moet spenderen voor mij gunstiger is”, aldus Wesley. Er zijn maar zeven à acht nationale enduro wedstrijden per jaar, in tegenstelling tot de 20 à 30 motorcross wedstrijden. Hij is tot nu toe zeer tevreden met de overstap: “Ik ben nog steeds met evenveel plezier motorminded, maar op een iets andere manier!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Enduro riding 👌🏼#AltopGroep#altopmotorsport

Een bericht gedeeld door Wesley Aaldering (@wesley_aaldering) op