Bas Klein Haneveld niet geheel tevreden over het BK Enduro in Dinant

Bas Klein Haneveld van het Altop Husqvarna team blikt niet geheel tevreden terug op het Belgisch Kampioenschap Enduro Dinant. Gedurende de dag begon het steeds beter te gaan totdat hij in de derde ronde een dal in schoot en ten val kwam. Omdat hier kostbare tijd verloren ging, kwam hij niet verder dan een zevende plaats in de E2 klasse.

Bas pakte de wedstrijd in Dinant mee als voorbereiding op de rest van het enduroseizoen. De organisatie had een mooie route uitgezet van zo’n 65 kilometer met daarin drie proeven verwerkt. Omdat er vier ronden gereden moesten worden, stond de rijders een lange dag van 8 uur te wachten!

In het begin ging het rijden wat moeizaam met Bas maar naarmate de dag vorderde kreeg hij een beter ritme in handen. Door een fout in de eerste proef van de derde ronde verloor Bas veel tijd. In een afhangende bocht remde Bas zijn achterwiel net voorbij het spoor waardoor hij buiten de baan kwam en het dal in schoot.

Bas kwam ten val in een grote bramenstruik en moest heftig trekken en duwen om de motor er weer uit te krijgen. Hierbij ging zo’n 25 seconden verloren waardoor Bas niet verder kwam dan een zevende plaats in de E2 klasse en een tiende plaats in de scratch.

‘’Ik ben niet geheel tevreden omdat er gewoon meer in zat. Op 22 september rijd ik de volgende wedstrijd in Walcourt, welke ook meetelt voor het Open Nederlands Kampioenschap,’’ vertelt Bas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.