Goede start van het naseizoen ONK Kampioenschap | Enduro Hellendoorn

Afgelopen zaterdag is de volgende wedstrijd van het ONK enduro in Hellendoorn verreden. De club had 4 mooie proeven uitgezet. Al deze proeven moeste 3 keer gereden worden dus hadden we totaal 12 proeven op deze mooie dag. Er zou een kleine 7 uur gereden worden met daarin ongeveer 1,5 uur proeftijd.

In de aanloop van de week had het best veel geregend, echter kon je van deze regenbuien op de zaterdag weinig terug vinden en was alles perfect te rijden zonder al te veel waterplassen en modder. Bas en Wesley hadden veel zin in de start van het naseizoen voor het ONK kampioenschap in Nederland.

Het rijden van Bas ging vanaf het begin al redelijk naar wens, wel kon hij er gedurende de dag er nog een schepje bij bovenop doen. Met constante proeftijden reed hij naar een 4e plaats in de E2 klasse en eindigde hij op een 5e plaats scratch, waar hij tevreden mee huiswaarts ging.

Bij Wesley ging de eerste ronde wat minder goed, hij kwam moeilijk in zijn ritme en moest door een valpartij nog wat sleutelen om zijn weg te kunnen vervolgen. Gelukkig kwam hij gedurende de dag steeds beter in vorm en wist elke ronde zijn proeftijden te verbeteren! In de laatste werd de daguitslag beslist en won hij de N2 klasse met 10 seconden verschil op de tweede man. Hij werd tweede in de scratch.

Volgende week gaat het kampioenschap verder in Bergeijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.