Derde wedstrijd voor het ONK enduro in Bergeijk

Blog van Bas:

Afgelopen zaterdag hebben we de derde wedstrijd voor het ONK enduro in Bergeijk gehad. De club wist ons 4 mooie proeven voor te schotelen met veel variatie. De route en proeven lagen er ondanks het mindere weer van de afgelopen dagen erg goed bij.

  • Proef 1 was een mooi proefje met wat stukjes bouwland, mooie singel tracks en een extreme gedeelte.
  • Proef 2 was ook op stukjes bouwland en wat singel tracks.
  • Proef 3 was een snelle bosproef met erg veel diepe en vooral lange knippaden.
  • Proef 4 was de proef op en rond de crossbaan van Valkenswaard. Deze proef ging over 2 ronden.

Kort gezegd, allemaal mooie proeven van minimaal 6 en een halve minuut waardoor we na drie ronden ongeveer anderhalf uur proeftijd zouden hebben. Op vrijdagmiddag werden alle proeven goed verkend om zo op zaterdag met veel zin van start te gaan.

Bas:
Het rijden begon in tegenstelling tot de voorgaande enduro’s scherp doordat ik er lekker op zat. Het rijden was de hele dag constant alleen kreeg ik nog te kampen met een probleem in proef 4 tweede ronde waardoor ik een subframe deel van de motor moest vervangen omdat deze afgebroken was. Gelukkig kon ik dit net binnen de tijd repareren en de weg zonder al te veel hinder vervolgen. De laatste ronde probeerde ik er nog iets een schepje bovenop te doen waardoor dit wel mijn beste ronde was en hierdoor de dag naar tevredenheid af moest sluiten.

Ik werd 6e in de E2 klasse en 8e in de scratch van de inters.

Wesley:
Ook mij ging het rijden direct goed. In de eerste drie proeven zette ik de snelste tijd van mijn klasse neer. Echter in de vierde proef, op het circuit van Valkenswaard, liet ik wat tijd liggen. De tweede ronde ging vergelijkbaar waardoor ik weer wat tijd goedmaakte totdat ik in de tweede ronde op het circuit van Valkenswaard even ten val kwam, precies in een moddelpoel. In de laatste ronde moest dit goedgemaakt worden wat uiteindelijk precies bleek te zijn. Ik won mijn klasse met 1 seconde verschil op de tweede man op een totaaltijd van ruim anderhalf uur!

 

Volgende week is de ONK Enduro in Vorden, voor Bas zijn thuiswedstrijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.