Verslag ONK in Vorden, thuiswedstrijd van Bas en Wesley

Verslag van Bas,

Afgelopen weekend de ONK enduro in Vorden gehad. Mijn thuiswedstrijd. Vanaf woensdag aanwezig geweest om de route en proeven uit te zetten. Ik was gebrand om lekker te kunnen rijden en zo in deze wedstrijd een mooie uitslag neer te kunnen zetten. De weergoden waren ons iets minder gezind, maar ondanks het toch vrijwel de hele ochtend gemiezerd had was het parcours erg goed te rijden.

De Vordense motorclub had 3 mooie proeven uitgezet, een lange bosproef van zon 12 minuten, een wat kortere bosproef van 2 en halve minuut en een proef op het bouwland van 5 en halve minuut. De route van 70 kilometer met hierin deze proeven moesten 3x gereden worden.

Het rijden begon redelijk goed, na wat last te hebben van armpump in proef 1 ging het rijden steeds soepeler en sneller in de overige proeven. Zonder dure fouten wist ik de dag door te komen en werd zo dan ook 5e in mijn klasse en 8e in de scratch.

En hoe ging het met Wesley?

Als lid van de Vordense motorclub (VAMC) was ook voor mij dit een soort van thuiswedstrijd. De twee technische bosproeven lagen mij erg goed en hier zette ik dan ook goede tijden neer. De bouwlandproef lag mij wat minder en hier leverde ik wat tijd in.
Uiteindelijk wederom de nationalen N2 klasse gewonnen!

Bas en Wesley zullen ook tijdens de zesdaagse in Portugal uitkomen voor het clubteam van Vorden, samen met Michel Hoenson.

Aankomende zaterdag is de ONK enduro in Harfsen, waar Bas tegenwoordig woont en zo dus zijn 2e thuiswedstrijd rijdt van dit seizoen!