Afgelopen zaterdag reed het Altop Motorsport team het ONK Enduro in Harfsen. Rijders Bas Klein Haneveld en Wesley Aaldering vertellen hoe hun wedstrijd verliep:

Bas Klein Haneveld
De club had drie mooie proeven uitgezet. Ik mocht om 9:30u van start en zou rond 16:00u klaar zijn. Het rijden ging de eerste ronde wat moeizaam en ik reed (zoals ik het zelf omschreef) als een natte krant… De concentratie was ver te zoeken en ik moest mezelf na twee proeven dwingen om te resetten en de aanval in te zetten. Hoewel ik veel seconden verloren had op de concurrentie, heb ik de dag toch nog goed weten op te bouwen om zo toch de strijd nog aan te kunnen gaan voor de 5e plaats met Michel Hoenson. In de laatste proef zou het dan ook beslist gaan worden. Het muntje viel voor mij de goede kant op en zo wist ik met 2 seconden voorsprong op Michel alsnog 5e te worden in de E2 klasse en 8e in de scratch (totaal).

Wesley Aaldering
Ik ging om 09:13u van start. Mijn doel was om ‘zonder gekke dingen’ in een nette tijd naar de finish rijden. Dit ging niet helemaal vanzelf, want de eerste anderhalve ronde maakte ik verschillende (stomme) foutjes. Uiteindelijk heb ik mijn draai wel kunnen vinden en sloot ik de dag af met een tweede plaats. Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen en hoeft er alleen nog maar van het startpodium afgerold te worden om Nederlands Kampioen te worden!

Aankomende zaterdag staat de laatste ONK enduro wedstrijd van dit seizoen gepland. De dag erna vertrekken Wesley en Bas naar Portugal. Daar rijden zij de zesdaagse van Portimao. Deze enduro cup wordt verreden van 11 t/m 16 november. We wensen beide mannen veel succes en plezier!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.